Pagrindinis skirtumas tarp probiotikų ir fermentuoto produkto (kurio sudėtyje yra probiotikų, prebiotikų ir postbiotikų) vartojimo

Dar prieš mokslininkams patvirtinant biogeninių metabolitų svarbą, žymaus Japonijos mikrobiologo Dr. Iichiroh Ohhira tyrimai atskleidė, kad skirtingų padermių probiotinės kultūros, kurios 3-5 metus yra fermentuojamos kartu su įvairiais augalais, generuoja metabolitus, kuriuos jis pavadino biogenikais. Šiandien mes šiuos junginius vadiname biogeniniais metabolitais.

Naujausi tyrimai parodė, kad Dr.OHHIRA® probiotikų sudėtyje yra daugiau, kaip 400 biogeninių metabolitų (postbiotikų), susiformavusių ilgą laiką natūraliai fermentuojant probiotines kultūras su daug skaidulų turinčiais augaliniais ingredientais. 

Probiotikų vartojimas

Tam, kad probiotikus (gerąsias bakterijas) vartojantis žmogus galėtų pajusti jų naudą, turi įvykti keletas dalykų:

  • Bakterijos „tranzitu“ turi perkeliauti skrandį, kad jų nepaveiktų agresyvi skrandžio rūgštis ir saugiai pasiekti plonąjį žarnyną.
  • Žarnyne bakterijos turi „rasti“ joms tinkamo maisto -  skaidulinių medžiagų, kuriomis jos galės maitintis. Jeigu žmogus nevartoja daug skaidulinių medžiagų turinčių produktų (įvairiaspalvių daržovių ir vaisių), probiotinės bakterijos neras joms reikalingo maisto ir jų šansai išgyventi bus labai menki.
  • Probiotinėms bakterijoms gyventi reikalinga joms palanki terpė. Nuo disbiozės kenčiančių žmonių žarnyno pH gali būti nuo 10 iki 100 kartų pernelyg šarminis. Šarminiame pH klesti patologinės bakterijos, kai tuo tarpu probiotikams reikia lengvai rūgštinės aplinkos. Probiotikų „nusiuntimas“ į šarminę ar uždegiminę žarnyno aplinką yra toks pat efektyvus, kaip eskimo išsiuntimas dirbti Sacharos dykumoje arba dykumos beduinų įdarbinimas šaltoje Arkties aplinkoje. Todėl, jei probiotikai pateks į nuo uždegimo kenčiantį žarnyną, kuriame yra daug laisvųjų radikalų, jie paprasčiausiai negalės jame apsigyventi.
  • Neradusios joms reikalingų maistinių medžiagų, patekusios į joms priešišką aplinką, gerosioms bakterijoms dar teks „kovoti“ su blogosiomis arba patologinėmis bakterijomis, kad jos išliktų.
  • Galiausiai, kai probiotinės bakterijos patenka į joms tinkamą aplinką, kurioje gausu joms reikalingo maisto - skaidulinių medžiagų, tuomet jos gali pradėti medžiagų skaidymo, fermentavimo ir pavertimo biogeniniais metabolitais procesą, kuris užima nemažai laiko.

Tiesiogiai gaunami biogeniniai metabolitai = greitas poveikis

Dr.OHHIRA® probiotikai yra vienintelis žinomas produktas, kurio kiekviena kapsulė teikia mūsų organizmui šimtus postbiotikų kartu su probiotinėmis kultūromis ir prebiotinėmis medžiagomis.

Parengė Ross Pelton, RPh, PhD, CCN

Šaltinis: https://essentialformulas.com/probiotics-vs-postbiotic-metabolites/