Dr. OHHIRA® 3 metus natūraliai fermentuotas 12 rūšių pieno rūgšties bakterijų kompleksas

Dr.OHHIRA probiotikai


Kuo ypatinga Dr.OHHIRA® formulė?

3 metus fermentuoto Dr.OHHIRA® produkto sudėtyje yra net 12 padermių gerųjų žarnyno bakterijų, priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus šeimoms.

Fermentuotoje masėje taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios sudaro palankias sąlygas gerųjų žarnyno bakterijų mitybai ir padeda palaikyti bakterijų pusiausvyrą virškinimo sistemoje.

Per tris fermentacijos metus bakterijų metabolizmo dėka masėje susiformuoja daugiau kaip 400 biogeninių metabolitų - organinių ir amino rūgščių, antimikrobinių peptidų, trumpos grandinės riebalų rūgščių, polifenolių ir t.t


Dr.OHHIRA probiotikai


GEROSIOS ŽARNYNO BAKTERIJOS (angl. PRObiotics)

Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus thermophilus

2002 m. Pasaulio sveikatos organizacija kartu su Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija yra paskelbę oficialų probiotikų apibrėžimą: „Probiotikai – tai gyvi mikroorganizmai, kurie, vartojami tinkamais kiekiais, yra naudingi vartotojo sveikatai“, veikdami ją per virškinamojo trakto mikrobiotą ir tiesiogiai per imuninę sistemą.

Dr.OHHIRA®  formulės sudėtyje yra sinergiškai veikiančių net 12 padermių gerųjų žarnyno bakterijų: Bifidobacterium breve ss. Breve - 1x109 KFV*, Bifidobacterium infantis ss. Infantis 1x10KFV, Bifidobacterium longum - 1x1010 KFV, Bifidobacterium lactis - 1x10KFV, Lactobacillus acidophilus - 1x1011 KFV, Lactobacillus brevis 1x109 KFV, Lactobacillus bulgaricus 1x109 KFV, Lactobacillus casei ss. Casei 1x109 KFV, Lactobacillus fermentum - 1x109 KFV, Lactobacillus helveticus ss. - 1x109 KFV, Lactobacillus plantarum 1x109 KFV, Streptococcus thermophilus 1x1011 KFV.

*KFV – koloniją formuojantis vienetas.

Dr.OHHIRA probiotikai


MAISTINĖS SKAIDULOS (angl. PREbiotics)

Fermentuotos daržovės, vaisiai, uogos, jūržolės, dumbliai ir grybai

Maistinės skaidulos arba skaidulinės medžiagos - tai augalinės kilmės angliavandeniai, t.y. maistinė gerųjų žarnyno bakterijų medžiaga, padedanti jiems greičiau įsitvirtinti žarnyne ir sudaranti geras sąlygas jų mitybai. Šių medžiagų žmogaus plonoji žarna nevirškina ir neįsisavina, jas skaldo storosios žarnos mikroflora. Skirtingoms bakterijų padermėms reikalingas skirtingas skaidulinis maistas. 

Į fermentuoto augalinio ekstrakto OM-X® sudėtį įeina natūraliai Japonijos gamtoje užaugę augalai, turtingi mikroelementais, mineralais ir vertingomis maistinėmis medžiagomis:

  •  vaisiai ir uogos - slyvos, kininiai ožerškiai, skiautėlapių fikusų vaisiai, šilauogės, raudonosios vaškuonės, kvapiųjų citrinmedžių vaisiai
  •  dumbliai Laminaria ir Undaria bei jūržolės Hijiki
  •  grybai - valgomasis dantenis (šiitake), kuokštiniai sėdžiai (maitake), braziliškas agarikas

Dr.OHHIRA probiotikai

Ingredientų gausa ir įvairovė užtikrina, kad bus pasirūpinta maistu, tinkančiu skirtingoms bakterijų padermėms.


BIOGENINIAI METABOLITAI (angl. POSTbiotics)

trumpos grandinės riebalų rūgštys, organinės rūgštys, peptidai, polifenoliai

Biogeniniai metabolitai – tai mažos molekulinės masės medžiagos, susiformavusios bakterijų metabolizmo metu: kuomet bakterijos virškina skaidulas ir netirpius angliavandenius ir gamina sveikatą reguliuojančius ir įtakojančius komponentus:

  • trumpos grandinės riebalų rūgštis (acetatą, propionatą, butiratą)
  • organines rūgštis (įskaitant fulvinę rūgštį)
  • maistines medžiagas ir vitaminus: B grupės vitaminus, vitaminą K, ir amino rūgštis
  • neurotransmiterius: serotoniną, norepinefriną, dopaminą
  • antimikrobinius peptidus (AMP)
  • antioksidantus
  • vandenilio peroksidą

Dr.OHHIRA® formulės sudėtyje yra daugiau kaip 400 biogeninių metabolitų, t.y. medžiagų, susiformavusių fermentuojant pieno rūgšties bakterijasTai: 

  • 215 peptidų
  • 59 organinės rūgštys (įskaitant trumpos grandinės riebalų rūgštis ir fulvinę rūgštį)
  • 36 amino rūgštys 
  • 43 lipidai
  • 19 sacharidų
  • 14 steroidų
  • 10 nukleino rūgščių
  • 9 polifenoliai
  • 3 terpenai

Sudėtyje nėra GMO, pieno produktų ir glitimo, dirbtinių priedų, chemikalų, konservantų, dažančių ir kvapiųjų medžiagų, gyvulinės kilmės šalutinių produktų, cheminių trąšų, pesticidų, herbicidų.


UNIKALUS 3 METŲ GAMYBOS PROCESAS

Dr.OHHIRA® formulė yra gaminama natūralios fermentacijos būdu, nenaudojant termiško apdorojimo. Taip yra išsaugomos gyvos probiotinės kultūros, vertingos maistinės medžiagos iš augalinės kilmės ingredientų.

Šis tradicinis japonų gamybos būdas suteikia produktui išskirtinių savybių:

  • Ilga fermentacija natūralioje temperatūroje užtikrina pačių stipriausių bakterijų išlikimą.
  • Produkto brandinimas natūralioje, t.y. kiekvienam sezonui būdingoje, temperatūroje garantuoja bakterjų atsparumą temperatūrų svyravimui, kad užtikrina ilgesnį produkto galiojimo laiką.
  • 3 metus trunkanti fermentacija ir brandinimas pakeičia augalinių ingredientų savybes, kas lemia gerą produkto toleravimą.

Fermentacija ir brandinimas

► Ištisus metus natūraliai Japonijos gamtoje augantys augalai renkami ir dedami į specialias talpas. Vienerius metus jie sluoksniuojami ir nuolat maišomi, kol palaipsniui virsta vientisa tiršta mase.

► Fermentacijai paspartinti pridedama pieno rūgšties bakterijų, priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus šeimoms. Masė toliau brandinama anaerobinėmis sąlygomis dar 2 metus.


Dr.OHHIRA probiotikai

Fermentacijos procesas atkartoja natūralius žmogaus virškinimo sistemos procesus: probiotinės kultūros, virškindamos skaidulines medžiagas, gamina postbiotinius metabolitus.


Gamyba OMX

Gamyba OMX

Gamyba OMX

► Per visą trejų metų fermentacijos laikotarpį nuolat stebimas pieno rūgšties bakterijų augimas ir aktyvumas, atliekami maistinių medžiagų ir rūgštingumo (pH) lygio fermentacijos produkte tyrimai. Pasibaigus fermentacijai, masė ruošiama kapsuliavimui vienoje didžiausių Japonijos gamyklų FUJI CAPSULE, įsikūrusioje Fuji kalno papėdėje.

Kontrolė OMX

► Dr.OHHIRA® maisto papildas pateikiamas minkštose kapsulėse. Kapsulės sienelės apsaugo pieno rūgšties bakterijas nuo skrandžio rūgščių, leidžia joms saugiai pasiekti žarnyną ir ištirpsta jame per 40 minučių.


Kokybės kontrolė

► Dr.OHHIRA® produktai gaminami pagal tarptautinius geros gamybos praktikos (GGP) standartus.

► Galutinio produkto kokybės kontrolę atlieka Japonijos Maisto tyrimų laboratorija, pavaldi Japonijos vyriausybei.

► Importuojant Dr.OHHIRA® produktus į Lietuvą, kiekvienai siuntai atliekami privalomi laboratoriniai tyrimai, tikrinama radiacinė tarša ir kiekvienai įvežamai produktų partijai išduodami produkto saugumą patvirtinantys sertifikatai.

Kontrolė OMX


Rankų darbas - nuo pat pradžios iki pabaigos

Nepaisant to, kad Japonija visame pasaulyje garsėja savo itin aukštu technologiniu lygiu, gaminant Dr.OHHIRA® produktus naudojama labai daug rankų darbo. Kaip teigia patys gamintojai, nei vienas robotas negali būti toks pastabus, atidus ir kruopštus, kaip žmogaus akys ir rankos.

► Kapsulių bei lizdinių lapelių (blisterių) kokybę tikrina FUJI CAPSULE personalas, dėl įtempto darbo dirbantis net keturiomis pamainomis; blisteriai į dėžutes taip pat sudedami rankomis.

Kapsuliavimas


Unikali produkto forma

► Dr. OHHIRA® kapsulėse yra tirštos konsistencijos masė, kurios sudėtyje yra gerųjų žarnyno bakterijų, skaidulinių medžiagų ir biogeninių metabolitų.

Patentuotas kapsulės apvalkalasKapsulėje yra gyvybingos ir aktyvios bakterijos – ne šaldyti ar džiovinti milteliai, kaip kituose rinkoje esančiuose produktuose. Kapsulė išlieka tvirta ir apsaugo gyvas bakterijas agresyvioje skrandžio aplinkoje. Kapsulei pasiekus plonąjį žarnyną, jos apvalkalas tampa akytas ir ištirpsta šarminėjeplonojo žarnyno terpėje. Žarnyne pasklidusios bakterijos gali maitintis  skaidulinėmis medžiagomis, o joms palankią terpę sukuria organinės rūgštys.

Dr.OHHIRA probiotikai


Produkto gamybos būdo ir formos įtaka probiotikų veiksmingumui


Vartojant probiotinius produktus, jų sudėtyje esančios bakterijos dažniausiai patenka į joms funkcionuoti nepalankią terpę – uždegiminę žarnyno aplinką, kurioje vyrauja pernelyg šarminis pH ir kurioje nėra bakterijos tinkamo maisto. Tai ženkliai sumažina produkto efektyvumą.


Ypatingu būdu pagaminta Dr.OHHIRA® formulė užtikrina bakterijų gyvybingumą ir veiksmingumą kapsulėje, aprūpina bakterijas skaiduliniu maistu ir organinių rūgščių pagalba
 reguliuoja žarnyno pH.

Vartojant Dr.OHHIRA® probiotikus vienoje kapsulėje IŠKART gaunate:

  • gyvybingų ir aktyvių gerųjų žarnyno bakterijų (angl. PRObiotics)
  • skirtingo skaidulinio maisto bakterijoms (angl. PREbiotics)
  • biogeninių metabolitų, susiformavusių per 3-5 metų fermentacijos laikotarpį (angl. POSTbiotics)
  • organinių rūgščių, keičiančių pernelyg šarminį (uždegiminį) žarnyno pH į lengvai rūgštinį (sveiką)

Tiesiogiai į žarnyną patekę postbiotikai pradeda nedelsdami keisti mikrobiomo ekosistemą.