Prebiotinė masė OMX


Kuo ypatingas Dr.OHHIRA® fermentuotas ekstraktas OM-X®?

5 metus fermentuotoje ir brandintoje masėje yra įvairių skaidulinių medžiagų, kurios sudaro palankias sąlygas gerųjų žarnyno bakterijų mitybai ir padeda palaikyti bakterijų pusiausvyrą virškinimo sistemoje.

Ilgas fermentacijos laikotarpis išsaugo vertingas medžiagas iš augalinių ingredientų ir lemia gerą produkto toleravimą.

Nereikia temperatūrinio režimo! Fermentacija natūralioje, t.y. kiekvienam sezonui būdingoje, temperatūroje garantuoja produkto atsparumą temperatūrų svyravimui.

Tinka vaikams (nėra užspringimo rizikos) bei suaugusiems, kurie turi fiziologinių sunkumų ryjant kapsules.

Maisto papildas idealiai tinka vegetarams ir veganams, nes jo sudėtyje nėra gyvūninės kilmės ingredientų.

Dr.OHHIRA® fermentuotame augaliniame ekstrakte nėra GMO, pieno produktų ir glitimo.


Dr.OHHIRA prebiotinė masė


Unikali 5 metų gamybos technologija

Dr.OHHIRA® fermentuotas augalinis ekstraktas gaminamas natūraliai fermentuojant ir brandinant augalinės kilmės ingredientus kartu su pieno rūgšties bakterijomis. Ištisus metus natūraliai Japonijos gamtoje augantys augalai renkami ir dedami į specialias talpas. Vienerius metus jie sluoksniuojami ir nuolat maišomi, kol palaipsniui virsta vientisa tiršta mase. Fermentacijai paspartinti naudojamos pieno rūgšties bakterijos. Masei įgavus vientisą konsistenciją, ji toliau brandinama dar 4 metus. Visas fermentacijos ir brandinimo procesas vyksta patalpose, kurios nėra šildomos ar vėsinamos. Keičiantis metų laikams, patalpose keičiasi temperatūra ir santykinis oro drėgnumas. Tai užtikrina produkto atsparumą temperatūrų svyravimui.

Dr.OHHIRA prebiotinė masė


MAISTINĖS SKAIDULOS (angl. PREbiotics)

5 metus fermentuoti 100% augalinės kilmės ingredientai

Maistinės skaidulos arba skaidulinės medžiagos - tai augalinės kilmės angliavandeniai, t.y. maistinė gerųjų žarnyno bakterijų medžiaga, padedanti jiems greičiau įsitvirtinti žarnyne ir sudaranti geras sąlygas jų mitybai. Šių medžiagų žmogaus plonoji žarna nevirškina ir neįsisavina, jas skaldo storosios žarnos mikroflora. Skirtingoms bakterijų padermėms reikalingas skirtingas skaidulinis maistas. 

Į fermentuoto augalinio ekstrakto OM-X® sudėtį įeina natūraliai Japonijos gamtoje užaugę augalai, turtingi mikroelementais, mineralais ir vertingomis maistinėmis medžiagomis:

  •  vaisiai ir uogos - slyvos, kininiai ožerškiai, skiautėlapių fikusų vaisiai, šilauogės, raudonosios vaškuonės, kvapiųjų citrinmedžių vaisiai
  •  dumbliai Laminaria ir Undaria bei jūržolės Hijiki
  •  grybai - valgomasis dantenis (šiitake), kuokštiniai sėdžiai (maitake), braziliškas agarikas
  • daržinis špinatas ir paprastojo bastučio tamsusis porūšis

Dr.OHHIRA probiotikai

Ingredientų gausa ir įvairovė užtikrina, kad bus pasirūpinta maistu, tinkančiu skirtingoms bakterijų padermėms.


PIENO RŪGŠTIES BAKTERIJOS (angl. PRObiotics)

Fermentuojant augalinius ingredientus gamybos procese naudojamos 12 padermių probiotinių kultūrų,  priklausančių Lactobacillus, Bifidobacterium ir Streptococcus padermėms.


BIOGENINIAI METABOLITAI (angl. POSTbiotics)

trumpos grandinės riebalų rūgštys, organinės rūgštys, peptidai, polifenoliai

Biogeniniai metabolitai – tai mažos molekulinės masės medžiagos, susiformavusios bakterijų metabolizmo metu: kuomet bakterijos virškina skaidulas ir netirpius angliavandenius ir gamina sveikatą reguliuojančius ir įtakojančius komponentus:

  • trumpos grandinės riebalų rūgštis (acetatą, propionatąbutiratą)
  • organines rūgštis (įskaitant fulvinę rūgštį)
  • maistines medžiagas ir vitaminus: B grupės vitaminus, vitaminą K, ir amino rūgštis
  • neurotransmiterius: serotoniną, norepinefriną, dopaminą
  • antimikrobinius peptidus (AMP)
  • antioksidantus
  • vandenilio peroksidą

Dr.OHHIRA® formulės sudėtyje yra daugiau kaip 400 biogeninių metabolitų, t.y. medžiagų, susiformavusių fermentuojant pieno rūgšties bakterijasTai: 

  • 215 peptidų
  • 59 organinės rūgštys (įskaitant trumpos grandinės riebalų rūgštis ir fulvinę rūgštį)
  • 36 amino rūgštys 
  • 43 lipidai
  • 19 sacharidų
  • 14 steroidų
  • 10 nukleino rūgščių
  • 9 polifenoliai
  • 3 terpenai

________

TRUMPOS GRANDINĖS RIEBALŲ RŪGŠTYS: acetatas, propionatas, butiratas

Vienas svarbiausių postbiotinių metabolitų yra trumpos grandinės riebalų rūgštys, kurios įtakoja įvairias organizmo homeostazes, tokias kaip: ląstelių atstatymas žarnyne, apsauga nuo infekcijos, imunoreguliacija, apetito kontrolė ar lipidų apykaita

________

FULVINĖS RŪGŠTYS

Fulvinės rūgštys – tai nano dydžio molekulės. Viena fulvinės rūgšties molekulė vienu metu gali prijungti 60-70 mineralų ir dėl savo itin mažo dydžio gali juos transportuoti per ląstelės membraną.

• Fulvinės rūgštys yra komponentai, kuriuos dirvožemyje sukuria bakterijos, skaidydamos organines medžiagas, pavyzdžiui, augalus.

• Šios rūgštys pasižymi įvairialypiu poveikiu, pvz. chelatinis poveikis, drėkinamasis poveikis, antialerginis poveikis, antiuždegiminis poveikis.

• OM-X® ekstrakto žaliavos yra augalai, t.y. organinė medžiaga. Fermentuodamos šią organinę medžiagą, bakterijos pagamina fulvines rūgštis.

• Fulvinės rūgštys chelatuoja ir transportuoja mineralus į ląsteles, suriša sunkiuosius metalus ir toksinus ir pašalina juos iš organizmo, didina deguonies pasisavinimą  ir mažina organizmo rūgštingumą, aktyvuoja enzimų ir imuninę sistemą.

• OM-X® ekstrakte yra didelė (6-8%) mažos molekulinės masėsbvfulvinių rūgščių koncentracija.

 Dr.OHHIRA prebiotinė masė

Fulvinės rūgštys - vienas iš unikaliausių postbiotikų, aptinkamų OM-X® ekstrakte. Tai greičiausiai pirmasis atvejis pasaulyje, kai fulvinės rūgštys buvo aptiktos žmonių maiste.


Kokybės kontrolė

Dr.OHHIRA® produktai gaminami pagal tarptautinius geros gamybos praktikos (GGP) standartus.

Galutinių produktų kokybės kontrolę atlieka Japonijos Maisto tyrimų laboratorija, pavaldi Japonijos vyriausybei.

Importuojant Dr.OHHIRA® produktus į Lietuvą, atliekami privalomi laboratoriniai tyrimai, tikrinama radiacinė tarša ir kiekvienai įvežamai produktų partijai išduodami jų saugumą patvirtinantys sertifikatai.

OMX kontrolė